Marabunta show

Biografia

GUILLEM ALBÀ

IMG_5544 (2)1985 / Vilanova i la Geltrú

Nascut en una família dedicada al teatre de titelles, als 6 anys comença a estudiar música (solfeig, piano i bateria) i més tard aprèn a tocar altres instruments com la guitarra o l’acordió. Estudia cant amb Anna Català o Paul Farrington, entre d’altres (obtenint el segon nivell de Voice Craft). També de petit, estudia teatre a escoles com la Nancy Tuñon i Eòlia, provant diferents estils com el teatre musical, de text o de gest.

Als 17 anys deixa l’institut decidit a ficar-se de ple al món del teatre. Entra a l’escola “Estudis de Teatre” on practica el mètode Lecoq. També prova altres estils teatrals, estudiant cursos amb gent com Eric de Bont, Joan Lluís Bozzo, Sergi Belbel, Cristophe Marchand, Carlo Colombaioni, Leo Bassi o Jango Edwards (amb qui s’entén perfectament i més endavant monta el seu primer espectacle de creació, SKETCHOFRENIA).

Ha treballat en ràdio i publicitat, i ha fet algunes col•laboracions en curtmetratges i a la televisió, amb Andreu Buenafuente o Toni Clapès (TV3).
Col•laborador i reporter al programa “Betròpolis”, presentat per Judit Mascó i Oscar López a BTV. Actor al “52” de Locàlia Catalunya (Premi Ondas 2005).
També aparicions com actor als programes “Crackovia” i “Polonia” (TV3)

Al teatre va treballar com a músic-actor amb la companyia Titzina Teatre amb l’obra “Follie à Deux: Sueños de psiquiátrico”. I al Teatre Condal de Barcelona, actor a “La màgia dels Ki-Kids”, dirigida per Àngel Llàcer. Del 2007 al 2013 actua com a clown amb l’Always Drinking Marching Band, fent gires per tot el món.

L’any 2006 funda la seva companyia, amb la qual ha estrenat 3 espectacles de creació. “Sketchofrenia”, “Flirt” i “Trau”, tots estrenats a FiraTàrrega.
Ha guanyat diferents premis com el Premi del Públic a la Fira de Tàrrega o el Premi Especial del Jurat dels Premis Unnim.

Ha dirigit espectacles de teatre, dansa i de circ. També diferents cabarets (amb temporades a Barcelona) o fent la direcció escènica de grups de música com Anna Roig i l’Ombre de Ton Chien.
Actualment creant, dirigint i actuant a la nova gira de Love of Lesbian.
És membre de la banda de música Línia Maginot, amb qui ha actuat en festivals com el Faraday, el FIM de Vila-seca o FiraMediterrània Manresa.

Actualment ha estrenat l’espectacle de clown “Marabunta” amb 6 músics en directe (The All In Orchestra) on han fet temporada a Barcelona al Teatre Principal, al Coliseum…i estan de gira.

Ha actuat per Espanya, França, Rumania, Portugal, Holanda, Suécia, les Illes Açores o Xina.

Visita la seva web: www.guillemalba.com